torsdag, oktober 26, 2006

Green my apple

Läste i macworld. Apples isight har försäljningsförbud i europa pga att det finns ämnen som är skadliga för oss. Speciellt för u-länderna som inta har någon effektiv återvinning. Kanske kommer även macbookpro få försäljnings förbud!
Sista dagen imorgon, innan lovet. Hur skönt kan det bli? Tisdag Maria, torsdag Matilda sen är det magnus, hanna och daniela <3>

onsdag, oktober 25, 2006

I got to you my dear

Alla prov klara. Det är så skönt, nu är det bara läxor och fredag är en halv dag. Kompensation för danskvällen. Men, suck, ska vi titta på glasögon då? eller på lördag? ingen av dagarna passar mig. Men, nu kan jag vara med magnus hela nästa vecka. Nästan. ÅH, jag längtar tills det är lov.

Okej, idag på No:n vi ska lära oss om radioaktiva ämnen. Det var ganska konstigt "Tänk er kärnan som en vattendroppe som är påväg att gå sönder" eller ngt sånt. Kärnkraftverk är fel. Själva utvinningen är väl lugnt, men om något går fel och vad ska man göra med afallet? JO, man ska gröva ner det långt ner i berggrunden, skicka ut det i rymden, eller nere på havsbottnen. Det måste vara 100 % säkert att berget inte flyttar sig, vi har inte jordbävningar men vi har landhöjning. I rymden kommer det antagligen gå fel och ramla ner på oss igen. I vattnet, ja det säger väl sig självt.
Det mesta jag skrev nu kommer från min No lärare Pc, men jag har varit på Oskarshamn kärnkraftverk och de tyckte berggrunden var en bra idé. Men, om dte inte fungerar ska det läcka gammastrålning i 500 år?! Jomen det är ju jätte bra? Eller radium, det kan man ju göra kärnvapen av! Ja, och, ska en ha kan väl alla ha? Men, visst vi låter alla idioter ha varsitt kärnvapen och ser vem som först spränger Jorden. Eller varför inte sammarbeta över hela världen, fördela allt lika, och vi kan vara 12 miljarder. Människan är sjuk. Hur fan tänker folk? Ska vi sälja kärnvapen på svarata marknaden, flytta våra industrier, tjäna pengar på allt? Tydligen är svaret Ja.
Det är tragiskt men sant.
Hade en disskution häromdagen med en kille. Han säger att han är svartrockare och moderat. Jag skrattade, det lät roligt. Tydligen var det så att många svartrockare är moderater och vill minska invandringen. Jag har aldrig fattat det. Jag har alltid lärt mig att alla människor är lika mycket värda. Det är handlingarna vi gör som gör oss olika. En turk har inte valt att bli turk, lika lite som jag har valt att vara svensk. Jag har inget emot Sverige, jag tycker inte det är det bästa landet. Vilket är det bästa landet då? Inget. Inget land är som jag skulle vilja att det var. Men hur kommer det då sig att alla klagar på "invandrarna"? Att de inte kan svenska, att de inte är med i "vår" kultur, att de har gäng, inte jobbar. Ja, hur fan kommer det sig?
Bostäderna i städerna är dyra, i förorterna är det billigare. Och då hamnar de ju där, de "lika" och det är klart de fortsätter med sitt språk och traditioner. De bildar gäng, de känner sig utanför. Det är klart, för hur många bor här? I Bö? Jag ser aldrig någon.
Men, hur kommer det sig att de inte får några jobb då? anställningskraven måste sänkas,
det här är deprimerande. Ska chatta med de fina <3

måndag, oktober 23, 2006

Glasögon

2 prov avklarade. Biologin. Det känndes inte som ja, ca 3 veckors pluggande inte lönade sig. Men, man vet ju aldrig. Hemkunskapen. Det var tänkt att göra LIMEkyckling, detta skulle bli CITRONkyckling. Men, NÄHÄ, hon har bara apelsin. Och, va fan! Hur ska det bli samma grej? men det blev godare och faktiskt RIKTIGT gott :) vill du ha recept? :D Tyvärr var jag väldigt stressad och mitt kök såg lite kaos artat ut :p

Tittade synen idag, jag ser dåligt på långt håll. men jag ser bara 40% på höger öga! Det är ju ingenting, och nu ska jag ha glasögon. Har man glasögon så ska det synas.
Jag hittade ett par orange, och de är riktigt bra, men.. tröttnar man på orange?

Åh, magnus, min magnus :) Han pluggar som vanligt, precis som jag. Och aldrig har jag varit såhär dåligt förberädd för ett prov. Och engelska, mitt starkaste ämne 8-)
Magnus ska rädda mig :) Och efter onsdag är det över, iaf för ett tag! OCH gud va skönt. Ett lov.

tisdag, oktober 17, 2006

måndag, oktober 16, 2006

shit

Vem faan orkar skolan?
Inte jag. Nej, för hur orkar man vara glad och positiv när man har prov och läxor HELA tiden. Och det är ju inet så att jag inte bryr mig hur det går på proven, för jag vill kunna välja den skolan jag vill, och min klass. Jag gillar klassen, det är bra, men man stressar upp sig så mycket. Idag i bamba, herregud. Det var hemskt. Men, nej det är ju sant, det fungerade inte mellan mig och fredric. För hur fan kan man tycka att det är okej som våra nya ministrar har gjort?!
Var tvungen att prata med honom. Han var ledig idag, fuskis, men han pluggade. Också. Och när ska jag träffa honom? På fredag. Ja, ser fram emot det, och det ska göra att jag klarar allt. Utan honom Och utan Hanna- panna som gör mig glad hur fasen skulle det gå? Men, hanna.. när ska vi ses? PÅ LOVET.

Min är på träning, och kommer inte hem förrän sent, men jag vill prata. Men, nu får jag längta. Längta, och då blir allt underbart. eller hur?!

lördag, oktober 14, 2006

P M J R <3

Igår <3

praon är slut, vi gjorde ingenting igår nästan. Vi går. Sitter vid hållplatsen i 20 minuter, på marken, i skuggan. Vi tar bussen. Är på centralen, betalar 5 KRONOR för att gå på toaletten. Jag är nervös, mådde tom illa innan. Hjälp. Vi sitter på tåget, pengarna på kortet räcker inte. Vi sitter i bakre vagnen, men ska ändå söka upp försäljningen. Vi tar kort. Går sedan till en försäljnings gubbe. Hur gammal är du? ähh.. 15. Vilket år är du född? shit, vad händer, när är jag född, juli? neeej, 1991 va? Ja, 91. Okej. vi går tillbaks, sick sack. Det ringer, de väntar.
Vi är framme. Går av pendeln, tittar oss omkring, vart är de? går längre bort, aha. Magnus tar upp kameran. Nej! Vi tittar bort. Sen går vi vägen bort till hemköp, tar fina kort på dem, skrattar. På hemköp köper vi tacos grejer och godis. Vi fortsätter hemåt magnus.

Senare gör vi tacos. TOM RIKARD gör något, haha. Jag och Johanna skvätter köttfärs, Rikars lär johanna hur man står när man steker. Oj oj. Tillslut är maten klar och dukat är det, på ett mysigt sätt. Mm, att duka är mysigt, med rätt person. Lovar rikard att spela mario party 5 i 10 min. Tröttnar efter ett tag, går ner och tittar på spiderman. Kan ju säga så här, någonstanns efter mitten snurrar allting runt något helt annat och jag fattar ingenting av filmen. All min koncentration är på något annat. Tillslut går vi och min filmförstörare. Det var underbart.. <3


Jag ska aldrig glömma hur det känns, det är mitt nyårs löfte.

onsdag, oktober 11, 2006

kärlek på muren. är borta

Igår, Åh. Denna någon skyndade sig, var här i 40 min. Gulligt, absolut! Vi gick till kärleks muren, satt där, avritade av småbarnen :D, det visades att de ville ha våra SIGNATURER, haha. Det var underbart, kan inte säga annat. Tänker hela tiden.

Träffade den där förra, jätte kort idag på gymnasiemässan. Det känns. Ingenting. Jag är totalt 0 för den. Det är hemskt, tragiskt. Men sant.
Och nu betyder muren med ordet så mycket mer än bara det ordet. Vill tillbaks, vill ha..
På fredag, Åh Johanna och jag ska åka bort, sova någon annanstans. Eller? FAN JAG VILL!

Jag är knasig, konstig, elak, allt. Men, han får mig att le.

fredag, oktober 06, 2006

farfars vals

Jag är elak.

Synd, men sant. Gjorde det på msn, snabbt och lätt, var tvungen, men kunde ha valt ett bättre tillfälle. Såklart blev han ledsen, men det märktes inte. Gick ensam ner till stationen. Det går inte att ta bort blicken från honom, eller så är det, det som går. För, han. Åh herregud.
Jaha, det känns helt känslo kallt med f. Det är inte meningen, men det är inte lätt.

En hel helg utan.. tihi. omg.



Farfar var vår speleman och vårt äventyr.

tisdag, oktober 03, 2006

okej

mamma är inte fattig.
Hon hade tydligen massa pengar! :D jag är upp&ned och allt runt omkring samma. Shit, prao. Och det är VI som arbetar, haha. Såklart!
Vad fan ska jag göra? Jag måste prata med fredric, herregud.