fredag, juni 26, 2009

vatten

Jag och Oscar var på Amundön. Det var första dagen jag fick ha på mig min långklänning och det var helt underbart väder, om något lite för varmt för min del. Vi hade med oss pastasallad, sockerdricka och godis. Vi doppade fötterna.


Igår tog jag mitt första dopp i Delsjön. Oscar sprang och jag cyklade och jag tror att jag tyckte det var jobbigast. Trots detta tänker jag inte börja träna.
Badade gjorde jag och jag förlorade bara med en dag mot Johanna. Känner mig stolt.
Och idag konstaterade jag hur mycket jag älskar att vakna bredvid honom.



13.44

Jag tror att idag är den femte dagen med strålande sol.
Måndagen började 04.10 då jag gick upp för att bege mig tillsammans med Johanna & Carina mot Stockholm. Avgång var 05.07 från Centralen och jag tror vi sov högst 40 minuter under vår färd nordöst.

På denna båten skulle vi bo.
Jag och Johanna åkte med Carinas taxi, som för övrigt hade en otroligt virrig chaufför,
och blev avsläppta på Södra Mälarstranden för att lämna vårt bagage.

Vi fortsatte mot Slussen där vi köpte tunnelbanebiljetter för 150 kr.
Stockholmska är verkligen drygt.


Vi åkte till Gallerian där vi började med dagens andra frukost på Espresso House.
Vi tog oss igenom hela Gallerian och jag är fortfarande förundrad över hur många H&M butiker det finns i vår huvudstad.
Jag köpte dessutom en väska som mamma & pappa ska ge mig i födelsedagspresent.
Jag köpte typ världens finaste klänning och vi hade efter flera timmars shopping blivit helt slut i benen.

Därför köpte vi jordgubbar på Hötorget, en liter mycket goda för 20 kr.
Otroligt värt.

Kände att vi var tvungna att se Stureplan.

Vi begav oss mot vårt båthotell,
där vi skulle checka in tillsammans
med Carina som var klar efter sin arbetsdag.

Det här var vår utsikt från vår minimala hytt.
Johanna slog i huvudet under natten.
Men sängarna var sköna.

Vi gick till Gamla stan, mor & dotter kände nog att de behövde visa mig staden,
och vi åt italiensk mat. Fast Johanna övervägde att äta raggmunk.

Efter mycket tjat från min sida fick jag äntligen se slottet.
Jag tror fortfarande att kungens barn har spelat brännboll här.





Vi vandrade ner till Medborgarplatsen där vi letade
Second hand i värmen.
Vi blev trötta i benen och köpte en pizza att dela på.
När vi väl satt oss ner i gräset och fotat klart kom en fyllgubbe fram till oss
och sa hur fina vi var.
Sen var han tvungen att kommentera att vi inte hade solat så mycket.
Tack för den säger vi.

Vi begav oss hem 18.10.
De här två dagarna var hur mysiga som helst.
Trots att jag fick träningsvärk i benen.




lördag, juni 20, 2009

mamma


När jag var liten låg jag i min säng och mamma eller pappa låg bredvid för att läsa en saga för mig. Jag tittade upp i lampan vid sängkanten för att se alla saker flyga omkring i luften. Jag visste inte att jag försökte fånga damm. För jag försökte fånga allt som flög omkring i luften. Nu vet jag att jag försöker fånga damm och jag fortsätter.

Nu har mamma åkt för att vara borta i två veckor. Vi stod i hallen och grät innan hon gick. Hon sa att jag måste ta körkort snart. Jag saknar dig redan, mamma.

Igår var det midsommar och det var riktigt trevligt och nu har mina föräldrar minsann träffat Oscars pappa Johan.
Snart åker jag till Jonna och vi ska prata om vad vi ska göra i Frankrike. Eller något annat trevligt.


fredag, juni 19, 2009

midsommar



Jag har inte varit i Stockholm på jättelänge. På måndag 05.07 beger vi oss mot vår huvudstad, jag, Johanna och Carina. Jag har en känsla av att det kommer bli grymt, så jag är glad.
Idag har jag på mig mitt nya linne mamma sytt åt mig och det är fint. Igår åt vi middag hos Jonna och det var myspys. Nu ska jag undvika sillen lite till.

Jag & Jonna var på stan häromdagen och vi köpte det vi behövde. Vilket är otroligt för att vara oss. Sen fortsatte vi dagen och Jonna skulle banta med en latte och en muffins.

söndag, juni 14, 2009

19.43

Idag har jag klappat en häst med Oscar. Fast Oscar klappade aldrig hästen.

Det var fredag och syster Sofia skulle till Östra sjukhuset, vilket gjorde att jag trotsade västtrafik och åkte åt fel håll. Det är nämligen så att det är helt otroligt osmidigt att åka hemifrån mig till kålltorp. I vilket fall kom jag dit, tillslut, och gick till fel byggnad. Johanna sa att jag skulle till ungdomsavdelningen, vilket gjorde att jag bad en man i vit rock om hjälp. Han skulle själv dit, så vi gick underjordiska gångar och pratade om hur fult sjukhuset var. Han gissade dessutom vilket doktor som tagit hand om mig när jag hade ett hål i hjärtat. Jag kunde ju inte rätta honom.
Tillslut hittade jag systrarna Kleist och vi satte oss ner för att vänta. Sofia har trillat med en moped och hennes ben är riktigt läskiga. Men hon nöp Johanna i handen, så hon klarade det hela bra. Hade jag varit hon hade jag nog gråtit floder. Jag hade fått i uppdrag att senare under kvällen äta upp familjens chips, vilket vi inte riktigt lyckades med. Vi hade ytterst trevligt iaf. 

Lördag och m&p skulle ha gäster. Vilket betyder att det ska städas och lagas mat, och bära runt bord osv. Jag och Oscar dammsög, dukade och plockade blommor. Och plockade ner vaser. Det var mycket mat och trevligt var det. 

Idag har vi klappat häst. 






torsdag, juni 11, 2009

sommarlov

Äntligen har vi sommarlov. 

I tisdags hade vi fått för oss att vi skulle samla ihop gamla 9B1 och kanske var 12 där. Inte dåligt må jag säga. De flesta var sig lika, dock har jag och John W utvecklats. Enligt oss. Jonna sa, eller så var det Sofia, efteråt att alla pratar så kar
akteristiskt. I vilket fall så började vi med någon slags picknick utanför artisten, fortsatte med att se på den årliga sommarkonserten och sedan gick vi vidare till Frank's. Direkt när vi satt oss ner, med div
erse godsaker att tugga på drog de vanliga diskussionerna igång. Det diskuterades politik, fildelning och religion. Somliga saker kommer minsann aldrig förändras. Men nostalgi måste ändå vara något av det bästa som finns.

Jessica & Sofia

John & John
- John titta en älg!

Onsdag och vi hade skolavslutning. Varken jag eller Johanna trotsade vädret speciellt, men vi sjöng allt Den blomstertid nu kommer i aulan. Oscar och Simon sa hej och vi fortsatte dagen med att äta jordgubbar och glass. 

Torsdag, första dagen på lovet, startade med LMs skolavslutning i Domkyrkan. Som Johanna och jag konstaterade så var den väldigt olik vår. Och som Oscar hade sagt "hon tjejen som svor på scenen skulle aldrig fått vara med." 
Vi åkte hem till Jonna med stopp på Focus för matinköp. Vi åt på balkongen och fortsatte med att äta mumsig tårta (Jonna åt minst fem bitar) och spelade kort.


Detta måste ju vara det sötaste.
Johanna, Moa, Jonna, Simon, Oscar & Johanna


- Johanna, vi väntar på dig!
- Men ååh! Jag väntar ju på mig själv!

Moa
Sofia

Vi lyckades verkligen med tårtan.

Den här dagen var toppen bra. Ni är bäst flickor <3

måndag, juni 08, 2009

ansiktsmask

Dagen började med att jag & Johanna träffades på skolan för att klaga på rektorn. Tyvärr blev det inte så mycket klagande, vi fick liksom inte chansen.
Dagen fortsatte och jag begav mig hem för att sedan bege mig till Jonna. Såhär några dagar innan skolavslutningen passade vi på att ha spa-mys hemma hos Jonnisen. Vi inhandlade en avokado och en kesellaburk på Focus och sen var det bara att sätta igång!
Vi gjorde ansiktsmask av kakao, honung, kesella, vispgrädde och havregryn. Vi fortsatte med ansiktspeeling bestående av socker och honung. Fotpeeling av olivolja och havssalt och citron på armbågarna. Till detta hade vi minst 10 värmeljus och Norah Jones.  Tyvärr blev det inga foton tagna, men de lär dyka upp vid nästa tillfälle!

Idag har jag dessutom övningskört. Jag har lärt mig växla till trean, jag har gjort en vänster-sväng och kört upp för typ världens brantaste backe. Dessutom blev allt väldigt pinsamt. Pappa sa att det var inte första gången det skulle hända.
Jag antar att man får leva med det.

Ansiktsmask
2 msk vispgrädde
3 msk havregryn
1 dl kakao
1/2 dl honung
1/2 avokado
1 rågad msk kesella
gör såhär:
- Vispa grädden. Mixa havregrynen.
- Blanda alla ingredienser till en slät smet.
- Applicera på ren hud och 
låt verka 15-20 min. Skölj sedan av.

Ansiktspeeling
2 msk socker
1 msk honung
gör såhär:
- Lägg sockret i vatten för att göra sockerkristallerna runda och mjuka.
- Häll bort sockret och blanda i honungen!

Fotpeeling
- blanda olivolja och havssalt.

söndag, juni 07, 2009

picknick



Igår var det picknickfestival. Jag och mamma åkte hem från Rörö efter en kortvisit för att hämta upp Jonna på vägen, åka hem till henne, göra multicolorpastasallad (den var värd ett pris i godhet) och sedan gå en tur på focus. Som vanligt virrade vi omkring, men vi hittade vad vi skulle och sen begav vi oss hem till mig, där jag bytte kläder och sen kom vi iväg!
Johanna Kleist och Andreas saknades, annars var i princip alla där och det var myspys. Jag och Jonna konstaterade att det var mysigare förra året, men jag skulle vilja tillägga att pastasalladen i år var mumsigare!
Jag och Oscar stannade tills vi frös och gick hem och glodde på Prision Break med Johanna N. Idag ska jag inte göra någonting. Förutom att baka pizzamuffins då.
Jo! Ett av sommarens projekt är att jag och Jonna ska skriva en kokbok. Någon som vill förbeställa? 

Det var minsann inte många som fastnade på kort.

tisdag, juni 02, 2009

en vacker dag




Jag och Oscar åkte buss en dag och på bussen satt en fyllgubbe. Egentligen var han inte sådär hemsk som jag brukar tycka att dessa gubbar är, utan han var ganska finurlig. På ett sorgligt sätt. Vi fick oss ett gott skratt eftersom han skämtade med oss. Först var Oscar min lillebror och sedan var jag hans lillasyster. I vilket fall skulle Oscar ta vara på mig. Med orden " En vacker dag går allt åt helvete." Han blev tyst en liten stund och sa sedan " Eller va fan, det behöver ju inte vara en vacker dag, det kan ju lika gärna regna!" 
Lördag: överraskningskalas.
Idag har varit en ganska meningslös dag som jag efter skolan mest spenderat framför tv:n. Vilket i och för sig varit ganska skönt. Mina armar kokar fortfarande efter vår segling i söndags. Pappa har fått en båtplats i stan, vilket gjorde att vi seglade hem båten. 
Söndagskväll var ägnad åt klassen och Johanna. Johanna var miss Sweden och jag vet inte riktigt vad jag var. Vi var roliga som vanligt. Jag menar är inte bilden underbar?

Imorgon är jag ledig och jag vet inte vad jag ska göra. Förhoppningsvis träffar jag Hanna en stund. 
På lördag är det picknickfestival och jag och Jonna ska äta jordgubbar.