tisdag, januari 25, 2011

uppe bland molnen

En dag som den här, då det blev tio minusgrader ute, när det åtminstone var 5 plus i kanske en vecka innan, längtar jag till våren och till sommaren. Jag längtar efter vackra sommarklänningar, fina kvällar med mina finaste människor och sommarhavet. Jag längtar och saknar, fast vill ändå inte hoppa över någon årstid. Jag vill liksom bara att det ska gå lite fortare, men tills dess får jag nöja mig med att minnas med mina bilder. Det här var min sommar 2010.
Min sommar, som för första gången på hemskt många år, inte skulle bestå av ett sommarlov började i maj när vi gick finare än någonsin på bal och hade en helt fantastisk kväll.
Den 28:e maj dök upp och vi sprang skrattades och skrikandes ut på skolgården, dansade och vi hade tagit studenten.
Jag var ledig och hade börjat på mitt låtsassommarlov, men Jonna var minsann fast i skolan ett tag till. Fast en dag gjorde jag pastasallad, åkte in till stan och så åt vi lunch tillsammans vid kanalen.
I början av juni blev det dags för fler att ta studenten, först ut var LM. Jag och Johanna stod redo vid utspringet med rosor att hänga runt halsen på våra fina flickor. Hela dagen och natten firade vi.
Vi åkte till Borås för att fira Andreas-studenten.
En dag tog jag bussen ut till Lindholmen för att ta Älvsnabben in till stan med Marcus och hans Chalmersvänner och ha lite after work. Den nya datorn var tydligen med, för här sitter vi i Photo Booth.
Jag och pappa åt Saltholmens goda thai-mat i båten till middag.
Jag var några svängar på Rörö.
Jag och Sofia åkte till Hyppeln och hade det hur fint som helst.
Vi hade marshmallowsgrillkväll vid Delsjön med Marcus, Fredrik, Isabell, Pär, Fredrica, Andreas och Caroline.
Jag åt hallonfrukostar i princip varje dag.
Jag var i Vadstena hos mamma, köpte fina klänningar i Mjölby och älskade ljuset i den lilla staden.

Jag och pappa seglade och jag sträckläste några böcker.
Jag och Sofia hade middag ute på deras terass hemma i stan.
Jag började jobba efter fem veckor och lärde känna de här fantastiskt fina flickorna.
Dagen innan min födelsedag åkte jag och Marcus ut till Hyppeln där vi mötte Sofia och de två andra flickorna på bilden. Vi grillade korv och bröd och åt krabba (utan bestick) och såg solen gå ner.
På min födelsedag var vi på Rörö. Vi badade, spelade spel och åt god mat. När Sofia och Johanna hade åkt hem stod jag och Marcus ute på bryggan i mörkret och tittade på stjärnorna.

Den 5:e augusti tog jag mitt körkort och Jonna fyllde år.

måndag, januari 24, 2011

21.53


Bilderna är ifrån weheartit.

Jag ser sprickor i horisonten som ingen ser.

19.16


Idag tog jag bilen på en liten tur till Backaplan där jag hittade den här kjolen och Paris t-shirten.
Resten av dagen har jag spenderat i soffan med datorn, tv:n, en vän från Malmö (på facebook) och med fish n' chips. Bilden är redigerad i toy camera som jag laddade ner precis. Enkelt, men roligt program faktiskt. Snart kommer Marcus hem och då ska ni få se hur duktig jag har blivit på att knyta slipsknutar!

17.40

Jag hittade de här bilderna när jag letade igenom iPhoto. Jag minns inte vad det var för konsert vi såg, eller vad vi gjorde efteråt, men när jag ser på dem så ler jag. Tänk vad fint det är med sommar och fina människor.

söndag, januari 23, 2011

13.15

Jag vet inte riktigt om man ser hur mitt hår faktiskt ser ut, men på ett ungefär ser det väl ut såhär.




torsdag, januari 20, 2011

21.05


Bilder från min iPhone

Den här veckan har varit hur fin som helst. Inte för att den är slut än, men liksom än så länge. Min bästa vän har nämligen blivit min arbetskompis på riktigt och vi har hängt ihop ända sen i tisdags. Vi har varit på operan, på stan, tränat yoga, vi har ätit amerikanska pannkakor och Johanna har lyckats färga hela vårt badrum, mig och mitt hår (!) mörkbrunt. Vi har skrattat så mycket att i alla fall jag har fått ont i magen. Igår after workade vi dessutom med Johanna och Jonna och det var väldans fint, så fint att jag ville stanna tiden.


torsdag, januari 13, 2011

110102

När jag och Marcus åkte hem från Rörö efter vårt lilla nyårsfirande såg det ut såhär. Rörö kan ju vara den vackraste platsen i världen.


23.47



Helt plötsligt blev Avenyns gatubelysning till hjärtan.

23.42


Saker som liksom borde hända varje dag, men som hände just idag och därför gjorde dagen så himla fin var..
1. Att vakna med Marcus armar runt mig.
2. Att gå runt i pyjamas i några timmar på morgonen och äta toast till frukost.
3. Att få ett sms där det står att jag ska börja jobba med min bästa vän.
4. Att när man går ut från spårvagnen ler man för att vädret är så fantastiskt vackert att man bara måste ta upp kameran.
5. Att ligga i soffan, titta på film och måla naglarna.
6. Att åka till Linné och träffa världens finaste kusin Sofia och sötaste kusinbarnet Theo över en fika.
7. Att inse hur mycket jag önskar att kusin Sofia var min syster.
8. Att mamma kom hem.
9. Att veta att jag och Jonna faktiskt kommer ses nästa vecka också.



onsdag, januari 12, 2011

close your eyes

Rymden är oändlig. Precis så älskar jag dig, det finns inget slut.

9.41


Utanför mitt fönster är exakt hela världen täckt av fluffig vit snö. Igen. Här hemma känns det ganska tomt och jag försöker verkligen få mina föräldrar till att vi borde köpa en hund, det hade ju varit så fint. Bilden ni ser här ovanför har jag experimenterat fram genom att täcka linsen med svart papper (som jag klippt ut ett mini hjärta ur) och fotat ljus med oskärpa. Idag tänkte jag ta med kameran ut på äventyr på kvällen, kanske ställa mig på ett övergångsställe och låta alla bilars ljus bli till hjärtan. Tills det blir kväll hade jag hemskt gärna haft en hund vid mina fötter.

måndag, januari 03, 2011

110101

Det blev nyårsdag och solen sken utanför fönstret när vi vaknade, så när vi ätit massor med frukost och tittat på en dåligt dubbad film pälsade vi på oss och gav oss ut på Västsidan. Det var vackert och otroligt halt, så vi blev ute en ganska lång stund. När vi väl kommit ner från de hala bergen drack vi julmust och värmde oss i huset. När kvällen kom och vi ätit samma mat som dagen innan bestämde vi oss för att stanna den natten också.

Den här dagen kan ha varit en av de finaste på länge.

söndag, januari 02, 2011

101231

På nyårsafton tog vi bilen ut till Rörö för att fira dagen, och natten, tillsammans. När vi var framme var det redan mörkt och vi myste så mycket vi bara kunde. När vi blivit hungriga igen efter att ha ätit massor med fika blev det dags att laga och äta mat. När vi ätit upp var klockan ca halv tolv, trots att vi inte ätit någon efterrätt, så vi fick skynda oss med att sätta på tv:n, ta på oss varmare kläder, ta fram champagneglasen och skynda oss ut. Med mobilen i ena handen och glas i den andra skålade och kysstes vi precis på tolvslaget och det kändes precis så som det ska. Vi stod kvar ute i kylan en stund för att titta på alla fyrverkerier runt omkring oss och jag log och tänkte att det här året, det fick en riktigt bra start.



101230

Dagen innan nyårsafton kom Marcus hem och jag åkte, med en kille jag aldrig träffat förut, ut till Landvetter för att möta dem. Killen hette Joakim och var jättetrevlig och kände både Marcus och Alexander, så helt okänd var han ju inte. Att jag skulle stå där och vänta på min hemkomna pojkvän skulle naturligtvis vara en överraskning, men när han kom ut genom dörrarna såg han inte det minsta överraskad ut, kanske inte så konstigt med tanke på att någon hade avslöjat det. En brun pojk var det som kom hem till Sverige igen i alla fall och jag var så glad för att se honom att vi mest låg i sängen resten av kvällen och tittade på varandra.


Vi hann dock med lite julklappsbyte och jag fick bland annat den här superfina berlocken av Marcus och jag blev jätteglad.

Alla bröderna fick likadana skjortor och likadana kort av deras mormor och jag kände att det var tvunget att fotograferas.