söndag, februari 26, 2012

Pappersfluff





Jag har verkligen snöat in på pasteller och fluffiga, fina saker. Önskar mig nu pappersfluff från Miss Étoile. Det hade ju varit så himla himla fint.

karusell, kragar & pasteller




Louis Vuitton vår/sommar 2012.
Oj så fina kragar och pasteller.

torsdag, februari 23, 2012

Tryck ner halvvägs, fokusera, bevara

På mina två datorer finns väldigt, väldigt många bilder. En del är mindre bra och en del av dem tycker jag väldigt mycket om. Jag köpte min systemkamera första året på gymnasiet, alltså för ungefär 4,5 år sen och har tränat, provat och lekt med den sedan dess. Jag har köpt fler objektiv, fått en blixt, lärt mig delar av Photoshop och blivit avundsjuk på pappas nya kamera. När jag visade min farmor alla bilder jag tagit, sa hon nästan aldrig fotograferat, utan målat och tecknat saker omkring sig. Jag tycker att det är fint att man på ren automatik vill bevara vackra stunder och vackra saker, hur man än gör det.

Det här är en del av mina favoriter av mina egna bilder.








Alla hjärtans dag



Alla hjärtans dag har jag alltid tyckt varit en sådan himla fin dag. En dag då kärleken betyder lite extra mycket. I år blev den för min del ovanligt lyckad med morgonpresent av mamma bestående av två Maribowl-skålar och sedan en bowlingrunda, restuarangbesök och ännu fler presenter av och med Marcus. Så himla bra.

onsdag, februari 15, 2012

Långfrukost på Posthotellet

Idag startade jag min dag med frukost på Hotell Clarion Post tillsammans med min moster, kusin och mitt kusinbarn. Min moster bor där i en månad nu, mest bara för att hon och hennes man tyckte det var en rolig grej. Så himla bra idé det där med att bo på hotell, tycker jag.
     Frukosten var underbar och jag åt så mycket att jag höll på att dö lite. Det bästa av allt var att en kock stod och stekte omeletter med det man ville ha på. Jag åt en med spenat, feta och champinjoner. När vi ätit oss proppmätta gick vi hotellrundvandring, blev intervjuade av VG (den norska tidningen) och beundrade den vackra receptionsdisken av kristaller. En väldans bra start på dagen måste jag säga.
















tisdag, februari 07, 2012

Tisdagsönskning


Det finns så mycket fint på Asos att det gör lite ont i hjärtat av ha-begär. Istället för att köpa alltihop på en gång har jag satt ihop små olika önskelistor. Här är alltså den första. Finaste solglasögonkedjan, tjusigaste vårskorna och de sötaste örhängena. Jag tror allt att, i alla fall, skorna ska få komma hem till mig någon dag.

det är en konstig värld vi lever i, ja ingenting är vad man tror


Häromdagen när jag tittade ut genom fönstret tänkte jag att jag tidigare hade missat att det skulle vara någon slags industribyggnad där uppe på berget, mitt i utsikten från vårt vardagsrum. Jag menar, hade inte det varit typiskt? Istället för en industribyggnad med utsläppande avgaser var röken vid Guldheden från en lägenhetsbrand.

söndag, februari 05, 2012

Veckan som gått

I veckan har jag..
• och Marcus sett Sherlock Holmes på bio
• läst om hur landsbygden såg ut på 1600- 1800-talet
• haft middag med Johanna, Andreas och Marcus och sedan gått på bio och sett Simon och Ekarna (dessutom köpte jag popcorn för andra gången i mitt liv)
• arbetat med West Side Story
• och Marcus bjudit hem mina föräldrar på middag
• lagat mat med gnocchi för första gången
• tittat lite halvt på Melodifestivalen
• tittat på Sherlock Holmes på tv också
• haft det himlans bra






onsdag, februari 01, 2012

Påskresa



Nu har vi känt varandra sådär väldans bra i 6 år, att det helt enkelt är dags att åka på vår första semester ihop. Bara hon och jag alltså. I April tar jag flyget till Köpenhamn, möter upp Jonna och sedan bär det av mot Amsterdam!