söndag, december 22, 2013

Världens bästa jul






Hemma hos mig ställde jag och Erik in granen den 3:e advent och dekorerade den med vimplar, rosetter och polkagriskäppar. Ovanför dörröppningen in till köket hängde jag god jul-vimplar och i fönstret ställdes en adventsljusstake jag fått av mamma. Under veckan bakade vi julgodis, tittade på julkalendern, hängde lite grann i skolan och låtsades att det snöade ute. Så tillslut kom fredagen, vår alldeles egna julafton. 

Vi startade dagen med risgrynsgröt framför julkalendern för att därefter fixa det sista med julklapparna och till julbordet. När klockan blivit åtta var det äntligen dags att äta! På julbordet hade vi: laxpaj, rökt lax + romsås, sill, grönkålspaj i mina mini le fruset-formar (blev  väldigt tjusigt), julskinka, vitlöksfräst brysselkål och revbensspjäll.

När vi ätit upp och blivit proppmätta satte vi oss i soffan (eller salongen, som Erik kallar den) och bytte julklappar. Jag fick så himla fina saker. Kvällen avslutades sedan med julgodis, ost + hemmagjord glögg- och fikonmarmelad + nöt-& fruktrulle  framför Brokeback Mountain. 

Så himla himla fantastisk dag. 

  





måndag, december 16, 2013

Fredagen

Fredagsmorgonen startade med överraskningspaket från Erik (innehållandes en efterlängtad godistermometer) för att sedan fortsätta med lucia- konsert & fika på operan. Väldigt bra start på dagen helt klart!

onsdag, december 11, 2013

Början på december


Vårt kulturmiljöunderlag för västra Gullbergsvass och operaområdet är nu klart och min dator är hemma med mig igen. Medan en ny kurs sätter fart och jag måste fokusera på idéer för en debattartikel, läsa kurslitteratur och gå på föreläsningar, kan jag inte låta bli att göra långa listor över saker som ska bakas och julsaker som måste inhandlas (däribland julgran & julgransfot). Samtidigt  skriver jag och Erik dessutom på en Oslo-guide, som jag snart hoppas kunna lägga upp här!

måndag, december 09, 2013

#hemmahosmig




Nu har jag bott i min lägenhet i nästan exakt ett år. Jag trivs så himla himla bra här i min lilla etta med mintgröna skåpsluckor i köket, en liten klädkammare, utsikt över Axel Dahlströms torg och med världens bästa granne. 

Bilderna är från min lilla hall, vilken är tapetserad med Ferm Living Happy Harlequin. I hallen hänger jag mina nycklar på ett magnetiskt nyckel-moln och mina kappor på moln-krokar från Åhléns. På den översta bilden syns en bit av en spegel jag fått av mamma, en liten stringhylla och en liten lysande kanin. 

tisdag, december 03, 2013

Datorproblem



Häromdagen startade min dator med ett blinkande frågetecken, så efter it-support från pappa är den nu inlämnad på macforum. Känns så himla ledsamt. Kan varken jobba med skolarbetet, fixa med julklappar, bilder eller titta på tv-serier. Håller alla tummar i världen för att den ska bli bra snart igen.