tisdag, april 29, 2014

Sånt som händer i telefonen


1. Hemma i mitt fönster växer det ruccola i en Bullens Pilsner korv-burk
2. Jonna & jag åt pannkaksfrukost i deras kök i Lund


3. Jag köpte pastelligt påskgodis
4. Jag invigde mitt Att göra-block från Rifl. paper Co med att skriva göra en lista över vad vi skulle göra under påsk-helgen


5. Vårklädsel på utflykt
6. Erik plockade björkris som jag satte i min favoritvas och pyntade med fjädrar

7. Jag och mamma samlar på fina neon-skyltar. Här är ett bidrag från Malmö.
8. Jag i min jeanskjol (som jag har typ jämt nu för tiden) vid operan i Köpenhamn.


9. Behövde muntra upp mig själv mitt i pluggandet och lade hallon och lingon i ett glas vatten.
10. Hittade en väldigt fin detalj på ett hus vid Centralbiblioteket.


11 & 12. Jag och Erik på hotellrummet i Köpenhamn innan vi skulle ut och äta smørrebröd!

måndag, april 28, 2014

Jag tror när vi går genom tiden att allt det bästa inte hänt än


Jag har bränt mig på benen och mina fräknar börjar synas sådär som de bara gör på sommaren. Jag har åkt från Köpenhamn och sitter nu i ett litet sommarhus precis vid havet i Skåne. Jag läser teorier i solen, springer ner till vattnet för doppa fötterna i havet, springer längs stranden med Erik bredvid och äter frukost på trappan. Kan tänka mig att alltid ha det såhär ett bra tag till.

fredag, april 25, 2014

25 april


Idag fyller den här superfantastiska personen år! Hipp hipp hurra för mitt hjärtas allra käraste Erik-Österlen! 

onsdag, april 23, 2014

Utflykt på påskdagen








Efter första frukosten på mamma och pappas balkong packade vi ner resten av vårt påskbord i kylväskor och åkte till Torslanda Lagun! Där tvättade pappa båten medan vi andra promenerade, plockade blommor och klappade på en liten tax. När pappa tvättat klart åt vi påskbord i strålande sol vid en sjöbod. Resten av dagen tittade vi på de supergulliga kolonistugorna (älskar att de känns som stora villor i miniformat), åt godis på en klippa och på kvällen bjöd Erik mig på ugnsbakade sparris och körsbärstomater med pocherat ägg och balsamico. 

söndag, april 20, 2014

Äggpickning, påskbord & skattjakt






Igår firade jag påskafton tillsammans med Erik, mamma och pappa. Vi åt massor med jättegod mat, lekte lekar som Erik lärde oss (ägg-pickning och ägg-rullning), målade ägg, åt glassbombsefterrätt, spelade Pictionary, gick på skattjakt, åt ost och till sist såg vi ett avsnitt av Mr. Selfridge. Alltså, så himla bra dag.

onsdag, april 16, 2014

Helgäventyr


När dagarna fylls med uppsatsskrivande och Tosca-rep, tänker jag att helgerna måste bli någon slags andningspaus från stress och en hel del ångest. En helg åkte vi till Tjörn, jag, mamma, pappa och Erik för att titta på sommarstugor. Nu i helgen var jag i Lund och kommande helg är det påsk. Därefter packar jag och Erik våra väskor för några dagar i Köpenhamn.

onsdag, april 02, 2014

Den här helgen alltså


Den här helgen blev det äntligen vår på riktigt. Jag plockade fram mina Nike Air Max- skor, köpte en ny jacka och tog på mig en midjekort tröja till kjolen. Äntligen!

Våren firades in av mig och Erik med bästa helg-aktiviteterna. Vi lagade moules frites,  målade stolar och skåpsluckor, åt lunch på min rutiga picknickfilt i gräset och cyklade till en loppis. När loppisen stängt och vi insåg att det fortfarande var strålande sol ute, cyklade vi vidare till Klippan och tog där Älvsnabben över till Eriksberg. Så himla bra grej det där med en båt över älven. På söndagen sprang (!) vi i solen och gick på årsmöte för Grön kultur Högsbo. På kvällen åt jag supergod fisksoppa hemma hos mamma och pappa. Heja vår-helger!