fredag, november 28, 2014

Malmö, Köpenhamn & julmys



Just nu sitter jag på en iskall buss på väg Malmö där jag ska spendera dagen och natten hos Jonna. Imorgon bitti möter jag Erik på stationen för att åka till Köpenhamn över dagen! Sen sover vi i Lund för att ha första advents-julmys med Eriks familj på söndag. Åh, alltså denna helgen! Är så peppad! 


fredag, november 14, 2014

Bra dagar

November

När man är sådär långt ifrån varandra hela tiden, måste man liksom komma på finurliga sätt så att det känns som att man är lite närmre. Jag & E har därför nu börjat med den fina en-gång-i-veckan-traditionen att laga mat tillsammans genom FaceTime. Vi bestämmer en maträtt, handlar alla ingredienser som behövs och sen lagar vi mat tillsammans! Så bra grej för alla med distansförhållande.

Andra saker som är bra när man för det mesta är ifrån varandra, är att ha lediga helger. I helgen som var jobbade jag inte endaste dag, utan hängde med de tre braiga personerna på bilden, dvs. Erik, Sanna och Peter. Vi var på Gunnebo slott (där vi träffade Sarah), hade asiatisk afton med tokiga saker vi inhandlat från en fantastisk affär som finns i Nordstan, drack öl på ny-öppnade Folk vid Järntorget, promenerade från Stigbergstorget hem till mig och lagade öppen lasagne tillsammans.

söndag, november 02, 2014

Ut på vår halvö

En av de bästa dagarna i Kroatien spenderades på vår egna lilla halvö Okrug Donji. Vi tog bilen nästan så långt ut vi kunde komma och hittade det här:
140917
En liten by med ett gulligt postkontor

140917-1som såklart hade olivträd utanför sig.

140917-2

DSC_0128
I hamnen tittade vi en stund på gulliga båtar och på fiskare som skulle ut på havet innan vi åkte vidare hittade det här:

140917-3
Alltså, hur magiskt är inte detta!

140917-4
Efter att ha promenerat i konstant nedförsbacke och förbi ett kapell (som någon absolut borde gifta sig i) hittade vi dessa klippor att bada från. Helt klart på topp 3 över bästa badplatserna.

140917-5
När vi badat några gånger, fikat och promenerat tillbaka till bilen, åkte vi tillbaka till den lilla byn och åt lunch. Pappa tar kort på oss när vi ska äta, så bakom honom syns alltså vår utsikt från lunch-bordet. På vägen tillbaka till vår lägenhet plockade vi sedan massor med fikon som vi (Erik) torkade i ugnen.

lördag, november 01, 2014

En dag i Split

Split
En dag åkte vi till Split.

Split3
Vi gick runt i Diocletianus palats, som uppfördes under 200-talet som ett romerskt palats, men som idag utgör Splits kärna.

Split1
På det här fina torget drack vi cappuccino.

Split2
Och så gick vi längs strandpromenaden, åt lunch på Villa Spiza (som jag hittade på lonley planet), tittade i affärer och åt burek i solen.