onsdag, november 18, 2015

Knckebröd, rysk lantbröd och Göteborgs sour

Den huvudsakliga anledningen för min vistelse i Göteborg i helgen var för att gå kurs i surdegsbakning med pappa! Jag och mamma gav nämligen honom det i födelsedagspresent och nu var det alltså dags.
_DSC1792
På kursen fick vi lära oss hur man sätter en surdeg, hur glutentrådarna helst ska se ut och vilket mjöl som är bäst att använda när man bakar.

_DSC1807Och så fick vi baka såklart. Vi bakade ett knäckebröd, ett ryskt lantbröd (till vänster) och ett Göteborgs sour på vetesurdeg (till höger).


_DSC1808
När kursen var slut fick vi ta med oss alla bröden + en vetesurdeg och en rågsurdeg hem. Pappa köpte direkt en degkrok till deras hushållsassistent, så nu minsann ska det bakas bröd i både Malmö och Göteborg!

1 kommentar:

Stina - Tillvaron.se sa...

Men vad kul att gå en sådan typ av kurs! Har alltid tyckt att det känns så komplicerat att baka med surdeg så en kurs vore nog på sin plats ;)