lördag, februari 28, 2015

A new store in my city

_DSC7502

I onsdags öppnade Leila Lindholm en butik på Södra Larmgatan 13, här i Göteborg. Butiken är som en liten pastellig drömvärld mitt i stan, som under invigningsdagen var extra grå. Leila Lindholm var själv där och hälsade alla kunder välkomna och signerade böcker som kunde köpas i butiken. Jag köpte mig en slickepott, som nu får hänga tillsammans med min ballongvisp från Rice, Honey comb-bagare från OMM Design under min lilla kryddhylla från en kuriosabutik vid Mariaplan.

onsdag, februari 25, 2015

Saker jag tycker om: Svenskt tenn

Alltså Svenskt tenn har så mycket fina saker och jag går in på deras hemsida sisådär en gång i veckan och drömmer om vackra ljusstakar, tapeter och krukor. På Röhsska kan man förresten se utställningen Mistress of Modern. Estrid Ericsson, Svenskt tenns grundare fram till på söndag! 

Här är några av mina favoriter från Svenskt tenns webshop:
image 
1. Olika ljusstakar i mässing 
2. Tapeten Eldblomman (i blått)
3. Vas Ekollon

image

4. Ljusstake Tre kulor
5. Taklampa Serpentine
6. Kruka Hortus Grön

tisdag, februari 24, 2015

En ny skål, en sparrisväxt & en gammal kommod

_DSC7458
Till Östersund reste jag med två rullväskor, varav en jag proppade med inredningsgrejer till Eriks lilla gulliga lägenhet. När jag var där var vi på en jätterolig loppis där vi fyndade en massa fina saker (däribland två tallrikar och en gräddkanna från Gefle för totalt 60 kr) och sen köpte Erik fyra gamla stolar och en kommod via Blocket. Typiskt bra och enkelt sätt att inreda på!

måndag, februari 23, 2015

Not that kind of girl

Bokcirkel_effected

Nu är jag hemma från första mötet med vår nystartade bokcirkelklubb!

Efter att jag och Selma fastnat i en diskussion om Lena Anderssons Egenmäktigt förfarande bestämde vi att det var lika bra att starta en bokklubb med lite fler människor och tankar inblandade - allt för att kunna diskutera viktiga ämnen med bra personer över lite mat och ett glas vin. Av olika anledningar var vi dock endast tre stycken närvarande på första mötet, men lika trevligt var det för det!

Första boken att läsa blev Not that kind of girl av Lena Dunham. Jag gillar den för att jag gillar hur Lena Dunham tar plats med sina tankar, känslor och idéer i en värld som det inte alltid är lätt att vara sig själv i. Jag har däremot lite svårt för bokens upplägg, hur den är indelad efter ämnen. Allt som allt; Jag är väldigt glad över att Lena Dunham finns, för att hon väntar med att gifta sig tills det är lagligt för alla amerikaner att gifta sig i alla delstater och för att hon både i sin bok och i serien Girls tar upp sånt som annars sällan pratas om.

Där min farmor växte upp

På lördagen när jag var uppe hos Erik lånade vi Lisa och Peters bil och åkte till Ås där min farmor växte upp.
_DSC7386
Vi lade rosor på hennes grav och tittade på huset hon bodde i - huset till höger!

_DSC7388
Såhär ser utsikten ut från huset. Alltså, SÅ FINT.

_DSC7392
Det var så himla himla kallt den dagen, så vi höll på att frysa ihjäl i vinden. Fast Erik var glad ändå!

_DSC7414

_DSC7404

_DSC7409

lördag, februari 21, 2015

Ny jord & nya krukor

_DSC7477

_DSC7480
För att känna att våren så sakteligen är på väg har jag planterat, beskurit och bytt krukor på mina växter här hemma. Misstänker att jag är lite väl ute i god tid, men jag kunde inte låta bli. Hittade dessutom en jättebra guide för att beskära pelargoner på alltompelargoner.se!

torsdag, februari 19, 2015

En fredag i Östersund

_DSC7318
Medan Erik var kvar på jobbet gick jag runt i hans gulliga bostadsområde och sen vidare in till stan.

_DSC7329
Här är rådhuset där Erik jobbar! Fast han sitter tydligen i en tillbyggnad till höger.

_DSC7334
Jag och mamma samlar på fina gamla neonskyltar och det här tycker jag allt är ett givet bidrag!

_DSC7336

_DSC7342
Erik hade bokat bord på restaurangen Jazzköket, så där hängde vi på kvällen! Vi åt långkokt lamm med rotmos och tomatsås. Gott, men inte helt hundra tyvärr. Fast mycket trevlig restaurang att hänga på, helt klart.

tisdag, februari 17, 2015

Fettisdagen

3._Fettisdagen_fa_rg2
Idag får man äntligen äta semlor med gott samvete! Men bakade bullar gjorde jag och Erik redan igår efter Tovelisas recept.

semlor1
Bullarna blev superfina och fluffiga.

semlor
Jag kunde inte låta bli att ta en del av degen och göra kanelbullar. Både dem och semlorna blev toppen! (Men nästa år ska vi nog ändå göra om förra årets superbullar med lönnsirap i).

måndag, februari 16, 2015

I ett snöigt Östersund

IMG_6507


IMG_6508
I ett snöigt Östersund bor jag med Erik den här helgen. Vi har varit på loppis, promenerat genom vackra villaområden, hälsat på min farmors grav och huset där hon växt upp, köpt stolar, ätit på restaurangen Jazzköket och fikat på konditori. Vill helst inte åka härifrån. 

torsdag, februari 12, 2015

Och vi satt på gräset som växte i takt med himlen

midsommar1

midsommar4

midsommar5

midsommar6
Jonna bad mig skicka henne bilder från vår midsommar, så jag kunde inte låta bli att ladda upp några fler. Alltså, vilken fin dag det var - två av mina absolut bästa personer på samma gång, jordgubbar, femkamp, bubbel, en midsommarstång och massor med god mat. Nu längtar man ju inte alls efter sommaren, inte alls.

onsdag, februari 11, 2015

The imitation game

image

image

image
Förra veckan såg jag och Daphne The imitation game på bio. Då jag tycker att Joan Clarke (Keira Knightley, den enda kvinnliga matematikern Alan Turing arbetade med, kunde fått lite mer plats än hon faktiskt får, tycker jag jättemycket om filmen. Benedict Cumberbatch, i rollen som Alan Turing, är verkligen fantastisk. Jag som blev kär i honom redan i Sherlock, fortsätter att älska honom nu.

fredag, februari 06, 2015

Fika på Antikhallarna

IMG_2488.JPG

IMG_2487.JPG
Eriks mamma Birgitta doktorerar och läser en kurs här uppe i Göteborg. Nu i onsdags var hon här, så vi tog en fika på Antikhallarna! Har av någon anledning inte varit där tidigare, men det är ju superfint! Vi åt varsin god macka och delade på småkakor och fick allt serverat på silverfat med tårtpapper på. Så fint! (Dessutom är alla stolar i caféet klädda i Josef Frank-tyg och krukor från Svenskt tenn). 

torsdag, februari 05, 2015

Dagens smoothie-frukost

_DSC7314_DSC7313
Idag har jag ätit lila-rosa frukost! Istället för att dricka smoothien hällde jag över den i en skål och åt den med müsli. Rekommenderas!

I smoothien har jag:
2 msk blåbär/hallon
1 st banan
1 st pressad halv citron
1 dl havredryck

onsdag, februari 04, 2015

Citronkladdkaka med bär

_DSC7310

_DSC7308
Idag har jag bakat citronkladdkaka efter ett recept jag fick från Anna @lidotter på Instagram! Väldigt god kaka som känns väldigt fräsch och lyxig.

Annas recept:

Citronkladdkaka
150 g smör
1 st ekologisk citron
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1,5 dl vetemjöl

Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 °C. Smält smöret och låt det svalna. Smörj en form.
Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt vaniljsocker, salt, citron-zest och citronsaft. Blanda till en jämn smet. Rör i det smälta smöret och vetemjölet, rör till jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i ugnen ca 35 minuter.

Tips! Servera kakan ihop med bär.

tisdag, februari 03, 2015

Chiapudding


    ---> Se min Pinterest

Nu ska jag testa det här som alla pratar om, chiapudding! Jag har köpt de där dyra superfröerna och hittat ett recept på den inspirerande bloggen Hur bra som helst av Hanna Göransson. Min burk har stått i kylen över natten och ska idag få agera mellanmål efter yogan. Är så himla nyfiken på hur detta ska smaka!

måndag, februari 02, 2015

H&M trend

image
image
Här är mina favoriter från H&M Trend just nu. Tycker så mycket om den avdelningen, dyker ständigt upp fina guldkorn att drömma om! Helst av allt vill jag nu ha bodypikén tillsammans med en röd kjol. Tänk så fint att ha på sommaren.