fredag, januari 25, 2013
Blåbär- och hallonscones
Hallon- och blåbärsscones!
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1 dl fil
0,5 dl mjölk
1 dl frysta hallon & blåbär
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Fördela fettet i mjölet med en gaffel till en grynig massa. Rör ner bären. Tillsätt mjölken och filen, blanda snabbt ihop till en deg.
Dela degen i lika många delar som antal scones du vill ha. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut varje del till en rund kaka. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar och nagga dem med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar