måndag, maj 19, 2014
Fish taco, fisktacos
Fisktacos är mitt bästa just nu. Mango, färsk koriander och chili kan vara bästa kombinationen någonsin! Jag och Erik brukar utgå från det här receptet, men gör såklart om det lite grann.
För 4 portioner behöver du:
1 paket fryst vit fisk, t.ex sej eller torsk (se till att den är MSC-märkt, mycket viktigt!)
1 dl ströbröd
salt
1 tsk spiskummin
ca 1/2 tsk cayennepeppar
1 ägg
smör + rapsolja att steka i
tortillabröd
- Skär fisken i tre cm tjocka bitar
- Blanda mjöl, salt, spiskummin och cayennepeppar på ett fat
- Vispa upp ägget
- Häll ströbröd på ett tredje fat
- Doppa fisken först i mjölet, därefter i ägget och sist i ströbröd
- Stek i smöret på medelvärme ca 2 min på varje sida
Till den fantastiska mangosalsan:
200 g tärnad mango (färsk smakar mest)
1 röd chili
1/2 finhackad gullök
1/2 kruka färsk koriander
saft från 1 lime eller 1/2 citron
salt
- Skala och finhacka löken
- Kärna och finhacka chili och koriander
- Blanda & rör i lime-/citronsaft och salt
- Klart!
Tillbehör:
2 dl Creme fraiche
cayennepeppar
salt
peppar
vitlök
- Blanda ihop allt, krydda efter tycke och smak!
Lägg alltihopa i tortillabröden, ät & njut!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar