För att baka denna kaka behöver du:
200 gram smör
4 dl socker
4 ägg
4 dl vetemjöl
3 dl gräddfil
1 msk mald torkad kanel
1 msk mald torkad ingefära
1 msk mald torkad nejlika
2 tsk bikarbonat
Glasyr:
200 gram naturell färskost
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Lingon
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Låt smöret bli rumsvarmt. Ett tips är att mikra det mjukt utan att smälta det.
- Vispa socker och smör med en elvisp tills det är vitt och poröst. Sätt åt sidan.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat samt pepparkakskryddor i en stor bunke.
- Fortsätt vispa socker och smör samt tillsätt ett ägg i taget under vispning.
- Vispa i gräddfilen till socker, smör och äggblandningen. Blanda ner i mjölet och vispa till en jämn smet.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper.
- Grädda pepparkakan i 30 minuter i mitten av ugnen.
- Ta ut pepparkakan och låt den svalna helt.
- Skär upp pepparkakan i rutor.
- Gör glasyr som Jonna: Lägg färskost, florsocker och vaniljsocker i en bunke.
- Rör eller vispa ihop till en jämn glasyr. Spritsa små toppar av glasyr på varje ruta.
- Lägg ett lingon på toppen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar