fredag, december 11, 2015

Mjuk pepparkaka med frosting och lingon

_DSC9862
För att baka denna kaka behöver du:
200 gram smör
4 dl socker
4 ägg
4 dl vetemjöl
3 dl gräddfil
1 msk mald torkad kanel
1 msk mald torkad ingefära
1 msk mald torkad nejlika
2 tsk bikarbonat

Glasyr:
200 gram naturell färskost
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Lingon

_DSC9843
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Låt smöret bli rumsvarmt. Ett tips är att mikra det mjukt utan att smälta det.
  3. Vispa socker och smör med en elvisp tills det är vitt och poröst. Sätt åt sidan.
  4. Blanda vetemjöl, bikarbonat samt pepparkakskryddor i en stor bunke.
  5. Fortsätt vispa socker och smör samt tillsätt ett ägg i taget under vispning.
  6. Vispa i gräddfilen till socker, smör och äggblandningen. Blanda ner i mjölet och vispa till en jämn smet.
  7. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  8. Grädda pepparkakan i 30 minuter i mitten av ugnen.
  9. Ta ut pepparkakan och låt den svalna helt.
  10. Skär upp pepparkakan i rutor. 
  11. Gör glasyr som JonnaLägg färskost, florsocker och vaniljsocker i en bunke.
  12. Rör eller vispa ihop till en jämn glasyr. Spritsa små toppar av glasyr på varje ruta.
  13. Lägg ett lingon på toppen. 

_DSC9871
Klart!

Kakreceptet kommer härifrån




Inga kommentarer: