torsdag, juli 18, 2013

Nya äventyr

Efter en intensiv helg med jobb, fryspizza-middag med Jonna och häng i Slottskogen + på Villan, är jag nu på väg till Malmö! 

Båtutflykt & premiärbad


Dagarna ute på min vackra ö går i en väldans fart, utan att jag egentligen gör speciellt mycket. Vi promenerar, fikar och hänger mest omkring i trädgården. Idag tog vi dock motorbåten på en liten utflykt lite längre ut på ön. Där premiärbadade jag, vi grillade korv och lyssnade på dagens sommarpratare. Imorgon åker jag in till stan för att jobba och träffa Jonna. På måndag åker jag på nya äventyr igen. Åh, vad jag älskar sommaren!

onsdag, juli 17, 2013

Jonna & hemlagad sushi


I lördags gjorde jag och Jonna sushi. I rullarna hade vi lite olika kombinationer av lax, crabsticks, avokado, gurka och cream cheese. Till detta hade vi naturligtvis inlagd ingefära och soja. Att göra sushi visade sig både vara väldigt trevlig laga-tillsammans-mat och dessutom fenomenal mat för picknick!

tisdag, juli 16, 2013

Västsidan














Idag har vi gått på promenad på Västsidan. Där håller de nu på med ett GRACE-projekt, vilket går ut på att restaurera naturen. Därför kan man nu promenera på nya ställen där massa ris nu blivit borttaget. Det är nu helt enkelt finare än nånsin!


måndag, juli 15, 2013

Nu stryker vinden genom trädens höga kronor






I nästan en hel vecka ska jag vara här. Här ska jag gå barfota i gräset, promenera på västsidan, plocka blommor, klappa på hästar, titta på sommar-tv, fundera, läsa, sitta i segelbåten och äta glass. 

Det gamla symaskinsbordet, på sista bilden, har nyligen fått en ny skiva som pappa gjort av den gamla husfasaden. Ovanpå har jag ställt blommor i en gammal mjölkkanna.  Små sommarprojekt kan ju vara något av det roligaste.

söndag, juli 14, 2013

På resande fot


Jag är hemma från London och snart på väg till Rörö. Dagarna i London var fantastiska, så bra att jag inte alls ville åka hem. Men nu är jag hemma igen och är lycklig för att jag ska få tillbringa nästan en hel vecka på min paradisö! Bilder (och några tips) från London dyker upp inom kort! 

måndag, juli 08, 2013

London!


Bilderna kommer härifrån.

Jag, som aldrig tidigare varit i London, har nu skrivit en ganska lång lista över saker jag vill göra under min första resa dit.

  • Åka båt från Westminister Pier
  • British museum, vill framförallt se det stora glastaket
  • Tate Modern
  • Tower of London från utsidan
  • Parliament Square
  • Picknicka i Hyde park
  • Gå på Camden Market
  • Promenera i Notting Hill
  • Titta på Shakespear Globe
  • Gå till Selfridges (var ett stort fan av serien Mr Selfridge)
  • Harrods
  • Dricka afternoon tea (här verkar man kunna hitta tips på bra ställen)
I övrigt har jag också skrivit en lång lista över alla roliga butiker jag vill gå in i. Åh, vad roligt det här ska bli! 

lördag, juli 06, 2013

Tjörn tur & retur

Efter tre veckor i Frankrike och ännu längre tid i Lund har Jonna äntligen kommit hem till Göteborg! I tisdags lånade jag mamma och pappas bil för att åka ut till Tjörn där jag skulle hälsa på henne! På Tjörn åt vi våfflor med jordgubbar, tittade på Modern i Midsomer, åkte till Pilane, gick på loppisar, åt pastasallad vid Akvarellmuseet och gick på en utställning av Alice Neel. Så himla fina dagar. 

Bilderna är ifrån Pilane.

Brio bil, design av Jan Järlehed.


Svampkullen av Per Agelii


Legosoldat av Claes Eriksson och Rolf Allan


Discussion av Tony Cragg


Reklam av Wildlife Advertising


Jonna!


Pilanes får

tisdag, juli 02, 2013

Hipp Hipp Hurra!







Idag fyller han 25 år. På söndag flyttar han till Lodon.

Grattis på födelsedagen!