onsdag, augusti 24, 2011

Paris, andra dagen

Jag tänkte det var dags nu, att skriva och visa bilder från några fler dagar i Paris.

Andra dagen bestämde vi oss för att gå på stan, eller egentligen var det väl mer så att vi hade bestämt att jag skulle få gå på stan en dag utan att Marcus skulle protestera. Den här dagen passade perfekt, eftersom det ändå regnade när vi gick ut och vad är inte ett ultimat sätt att fördriva regntimmar på, om inte annat än i fina & roliga affärer?
Vi promenerade fram och till baka på Rue de Rivoli, det inhandlades gröna jeans, några blusar och en klänning. Vi var inne på fantastiska Sephora (väldigt länge), handlade magneter på Habitat, kikade i den galna prylaffären Colette på 213 Rue Saint-Honoré, luktade på parfymer i fantastiska små flaskor och köpte macarones på Ladurée. Innan vi kommit hem och vilat våra fötter hamnade vi inne på Apple Store. Så klart.
När vi vilat klart och regnet hade slutat att falla ifrån himlen begav vi oss mot Sacre Coeur, gick alla trapporna upp till kyrkan och tittade på utsikten. När vi tröttnat på musiken som några stycken i trapporna började spela, strosade vi omkring i Montmartre tills vi blev hungriga.
Vi hamnade på någon restaurang, som faktiskt inte alls var så rolig, men trots det var vi där i flera timmar. Tanken var att vi skulle träffa Milad och hans arkitekturklass som var där på studieresa när vi hade ätit klart, men vi blev smått försenade eftersom vi inte kunde sluta prata. Vilket i och för sig var väldigt mysigt. När vi väl hade hittat rätt tunnelbana, Milad bestämt och ångrat sig, om vilken plats vi skulle möta honom på ca 10 gånger, kom vi rätt. När vi druckit varsin öl och jag fått en rosa-orangedrink bestämde jag och Marcus oss för att vi nog skulle försöka hitta hem. Efter mycket om och men hittade vi en buss, vars chaufför körde som en dåre, men som tog oss ganska nära hotellet.


Apple Store

Sacre Coeur





Montmartre


Inga kommentarer: