torsdag, december 04, 2014

En heldag i Köpenhamn

I lördags morse lämnade jag Jonnas mysiga lägenhet, för att från stationen hoppa på tåget mot Köpenhamn. Efter två stationer hoppade Erik på.

141129
Vi promenerade en bit på Strøget, svängde av mot Norreport och hittade de här gulliga hästarna på ett torg.

141129-1
På torget var det julmarknad, så det såldes granar och vackra blommor i mängder.

141129-2
Vi var på väg mot restaurangen Grød, men hade dumt nog inte tagit med karta eller sparat en kartbild i telefonen, så vi stannade istället vid Torvehallerne på Frideriksborggade 21 där en liten Grød också finns. Mellan de två saluhallarna såldes det fina grönsaker, blommor och fläskesteg, vilket vi åt till lunch! Vi skippade alltså gröten den här gången. Fläskstegen serverades i bröd med rödkål och var väldigt god, men efter sisådär halva burgaren insåg jag att vi var i Danmark och att fläsket med all säkerhet också var danskt, vilket gjorde mig en aning förtvivlad.

141129-3
I den ena hallen fanns sånt här fint + choklad, te, bakverk och massa annat roligt. I den andra hallen fanns fisk-, kniv- och köttbutiker.

141129-4

141129-5
Vi gick ifrån Torvehallerne mot Strøget och jag hittade ännu fler blommor och kottar att ta kort på.

141129-6

141129-7
Mitt i vårt fika-letande hittade vi HAY:s flaggskeppsbutik som ligger på Pilestræde 29-31. Ville ha allt. På samma gata, på hörnet, ligger ett pyttelitet cupcake-café, som vi inte fick plats på nu, men som verkar vara trevligt. Tips! 

141129-8
Tillslut kom till mitt absoluta favorit köpcentra, nämligen Magasin du Nord, på Kongens Nytorv. Sist vi var här gick vi mest runt på inredningsvåningen (ja, ni hör ju), men den här gången hittade vi matavdelningen som ligger en trappa ner. ALLTSÅ, SÅ ROLIGT. Typ som matavdelningen på Marks & Spencer i London, men ändå roligare. Här bjöds det på dadlar, choklad, kaffe, te och vin och så kunde man såklart köpa hur mycket roliga produkter som helst. När vi var här inne sa jag i princip fem gånger till Erik att vi måste bo i Köpenhamn för att kunna vara nära denna guldklimp till affär.

141129-9
Hungern började bli påtaglig och vi började vandra mot Vesterbro. Vi kom fram till Madklubben på Vesterbrogade 62 och kunde inte låta bli att gå in. Maten var inte riktigt lika fantastisk som sist, men så är det nog när förväntningarna är höga. När vi ätit upp och köket stängt gick vi till stationen och tog tåget till Lund.

Inga kommentarer: