tisdag, december 07, 2010

101202

Dag 2.

Vi åkte till Småland, bara sådär, en timme och 25 minuter bort till Ljungby. Det var halt på vägarna, skog överallt och skyltar med roliga bynamn. I Ljungby bor Marcus farmor och det var henne vi skulle hälsa på.







Farmor Marianne bjöd på lunch på ett litet ställe som både var lunchställe och nattklubb 100 meter bort. När vi ätit oss proppmätta på god mat köpte vi lussekatter på ett konditori i stan och gick tillbaka till hennes hus. Lagom till fikan kom en väninna och hälsade på och lämnade massor med kakor.
Det kändes som vi var i Norrland och inte alls i Småland med alla snöklädda granar och varning-för-älg-skyltar. Backen på bilden var så brant att jag fick lock i öronen och lastbilarna på vägen upp körde i snigelfart.
Marcus åkte till kontoret, jag lekte med kameran och tittade på tv. Han kom hem och vi tittade på andra avsnittet av julkalendern tillsammans. Efter det kvarts långa avsnittet åkte vi och handlade tacosmat inför kvällen.




Fredric och Alex kom och vi åt massor med tacos, drack julmust, skrattade och spelade spel. Det var helt enkelt en otroligt fin dag.

Inga kommentarer: