måndag, oktober 04, 2010

Berlin, dag 2


Vi gick till Zoologischer Garten som var ett helt gigantiskt zoo mitt i stan. Vi tittade på massor av djur och vi ville nog ta med oss minst hälften hem. Hur underbart skulle det inte vara att ha ett lejon hemma i sängen?




Det var så mycket djur och så himla många fåglar att vi tillslut blev alldeles trötta och frusna, så vi lämnade alla isbjörnar och lejon utan att ha tittat på akvariet och åt på KFC.

Efter en vilopaus hemma och ett snabbinköp av nagellack tog vi tunnelbanan till Schönhauser Allee för att leta efter H&Ms exklusiva affär, men efter att ha vandrat gatan både upp och ner utan att hitta den gav vi upp och tog spårvagnen till det som är kvar av Berlinmuren. När vi läst allt vi kunde hitta om den och förfasats över hur hemskt det måste ha varit när muren ännu inte var riven åkte vi vidare till Brandenburger Tor. Vi frågade poliser utanför Brittiska ambassaden om en pizzeria och komiskt nog kunde de ingen engelska, men vi hittade pizzerian han pekat på. Vi ångrade oss på pizzan och köpte istället sushi och sex stycken donuts och tog med oss till hotellet.



Inga kommentarer: