onsdag, oktober 06, 2010

Berlin, dag 3

Vi tog tunnelbanan till Potsdamer Platz och när vi gick upp från underjorden sträckte sig solstrålarna mot oss, kanske för första gången den veckan. Vi tittade oss omkring och måste säga att det kändes som jag hade kommit till en helt annan stad, i en helt annan tid än just då, just i Berlin. Alla husen hade glasfasader och futuristiska detaljer och jag älskade det, direkt.


Vi shoppade i ett shoppingcenter vi hittade och Marcus köpte sig äntligen en hatt.
Vi hittade Sony Center.

Vi åkte vidare från Potsdamer platz till Riksdagshuset, som låg precis vid Brandenburger Tor, vilket vi helt hade missat när vi varit där dagen innan. Vi hade tänkt att gå upp i glaskupolen som finns på husets tak, men efter ha sett den 200 meters långa kön in och regnet precis börjat falla från himlen gick vi tillbaka till tunnelbanan och åkte hem.

Efter en stunds vila tog vi oss ut i kylan igen och satte oss på restaurangen precis bredvid hotellet. Servitören kunde nästan ingen engelska och eftersom vi inte kan någon tyska gick han och hämtade smakprov på det vi frågade om. När vi sedan undrade om han visste var klubben vi skulle till senare låg, sprang han iväg med min telefon där jag hade adressen och engagerade någon annan till att börja googla och ringa klubben åt oss. Vi hade veckans bästa middag.
Vi gick från restaurangen med en vägbeskrivning i huvudet och med partykläderna på oss och tog tunnelbanan mot Watergate, stället man tydligen skulle hänga på, vilket vi inte riktigt förstod poängen med. Kan dock ha varit så att våningen med det lysande dansgolvet var stängt.
När vi dansat till likadan musik i kanske två timmar och tröttnat på alla rökare tog vi med oss en ballong och gick. Tunnelbanan och S-tågen hade slutat gå och jag hann få lite panik innan vi hittade två killar som också letade efter en väg hem. Efter en stunds letande och en del pratade hittade vi en buss och vi kom hem. Sen hade vi en ballong i rummet.

Inga kommentarer: